Política 28/03/2014

Josep Maria Álvarez, al Baix Llobregat: "Catalunya avança socialment cada vegada que avança nacionalment"

El secretari general a Catalunya de la UGT ha participat, juntament amb Joan Carles Gallego, en la presentació a Pallejà de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat

Sílvia Barroso
2 min
Carme Forcadell, Muriel Casals, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, a l'acte de presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat / MANOLO GARCÍA

Pallejà"Sovint la gent oblida que l'avenç nacional a Catalunya sempre ha anat acompanyat de l'avenç social. Des de la lluita dels Segadors fins ara, Catalunya, sempre que ha avançat nacionalment ho ha fet també socialment, i al revés. I ara també serà així. I Catalunya avançarà nacionalment des de la perspectiva de la suma d'identitats perquè la Catalunya d'avui és formada per gent vinguda de tota la península Ibèrica i de tot el món". Aquest és l'argument amb què Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT a Catalunya, ha defensat el dret a decidir aquest divendres, en la presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, en un acte a Pallejà que ha reunit més de 600 persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per què el sindicalisme està compromès amb el dret a decidir? Perquè és una oportunitat per aprofundir en els drets socials d'un país. El dret a decidir ha vingut per quedar-se i no està relacionat només amb un tema, és la voluntat de dir prou a promeses incomplertes, de mentides, és tornar al poble el dret a decidir en tot el que l'afecta i li preocupa, això és aprofundir en el sistema democràtic i les llibertats, i serà una taca d'oli que s'escamparà per tot Europa davant de la retallada de drets", ha sentenciat.

En el seu torn, el secretar i general de CCOO, Joan Carles Gallego, el repte avui és lluitar pels drets dels treballadors en una realitat que "avui és Catalunya, on hi ha una greu crisi política i institucional perquè Catalunya com a subjecte polític de dret està rebent atacs, i no se li permet desenvolupar les competències". "Davant d'aquest conflicte polític real, no inventat, el dret a decidir és la voluntat clara d'afrontar-lo a partir de la decisió de la gent", ha afegit.

stats