Política 26/06/2012

La UGT estatal es distancia del concert

La UGT estatal respecta la proposta dels seus companys a Catalunya a favor d'un "concert econòmic del segle XXI". Ara bé, els recorda que al conjunt de l'estat espanyol no tots els afiliats pensen igual.

J.r.
1 min

MADRID.El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha dit que respecta la proposta de nou finançament que avala el sindicat a Catalunya. El text que defensa la direcció de Josep Maria Àlvarez aposta per un model amb una agència tributària única que recapti i gestioni tots els recursos. Tot i evitar la confrontació pública sobre una proposta que encara no ha arribat formalment a Madrid, Méndez va començar a posar la bena abans de la ferida. Va avisar que a la UGT arreu de l'Estat no tothom ho comparteix. Que hi ha posicions "matisades i diferents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel líder sindical, però, el més "interessant" és el fet que els seus companys catalans hagin vinculat la necessitat d'un nou model amb un "sòl de despesa social", per garantir que si es disposa de més recursos es destinin a més estat del benestar.

Navarro no vol xoc de trens

Méndez ho va dir després d'una reunió a Madrid amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. Als socialistes catalans els va caure com una galleda d'aigua freda la contundència del sindicat germà a Catalunya en una qüestió tan sensible com aquesta. El líder del PSC, que està negociant el suport del PSOE a la seva proposta de pacte fiscal, va recordar que només defensarà un pacte que sigui "ambiciós, just i possible".

Navarro està convençut que és la línia que també avalen el gruix dels sectors econòmics del país. Més tard, després de reunir-se amb Comissions Obreres, va acusar el president Mas de tenir una actitud que condueix a la "divisió de la societat catalana" i a un "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya.

stats