Política 12/05/2011

Unió prescindeix de la seva portaveu, Eva Parera, al cap de tres mesos i mig de la seva elecció

La substituta serà la diputada Marta Llorens, que dirigirà també la campanya de CiU a les eleccions espanyoles de 2012

Redacció
2 min

BarcelonaUnió prescindeix de la seva portaveu, Eva Parera, al cap de tres mesos i mig de la seva elecció. La seva substituta serà la diputada Marta Llorens que, a més, dirigirà la campanya de CiU de les eleccions espanyoles del 2012. La decisió encara no és oficial, però els membres de la comissió permanent del partit ja n'estan al corrent. El nomenament es formalitzarà a la propera reunió de comitè de govern, després de les eleccions municipals del 22 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Efe, la nova portaveu està "enquadrada dins un sector procliu a les tesis sobiranistes", tot i que fa un mes i mig, va advertir que "si Jordi Pujol hagués defensat des de sempre les tesis independentistes que ara sosté no hauria arribat a ser president de la Generalitat per falta de suport popular, i Catalunya hauria perdut el millor president de la seva història". A més, Llorens que ocupa una de les quatre vicepresidències d'Unió, concretament la de política sectorial, va ser secretària de política municipal, secretària d'organització i secretària general del partit.

Així, la tasca de Parera s'ha fet "incompatible amb el seu lloc com a senadora a Madrid", ja que, segons Efe, realitzava "una doble feina que li ha resultat difícil de combinar durant aquests mesos, en passar bona part dels dies a la capital de l'Estat, lluny del dia a dia a la seu del partit". Per la seva banda Llorens, representant de CiU en les comissions parlamentàries d'Interior, Benestar i Igualtat, va començar abans d'ahir a exercir com a portaveu, per replicar públicament a la carta que el diputat socialista Josep Maria Sabaté li va dirigir al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en relació amb les retallades sanitàries.

stats