CONSULTA DEL 9-N
Política 07/10/2014

UPyD es querellarà aquest dimecres contra Mas i De Gispert per prevaricació i desobediència

Rosa Díez portarà al Tribunal Suprem el nomenament dels membres de la Comissió de Control de la consulta del 9–N

Europa Press
2 min

MadridLa portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit es querellarà dimecres en el Tribunal Suprem contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Nuria de Gispert, per prevaricació i desobediència. En una entrevista de TVE recollida per Europa Press, ha justificat la querella per la decisió de nomenar –primer al Parlament i després en un decret signat per Mas– la Comissió de Control per a la consulta sobiranista del 9 de novembre, equivalent a la Junta Electoral, tot i que tant la convocatòria com la llei en la qual es basa estan suspeses pel Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Díez, amb aquesta querella UPyD no pretén "perseguir Mas per incomplir la llei, que seria una obligació", sinó defensar els ciutadans, perquè considera que la llei existeix per protegir-los i donar-los seguretat, i els partits polítics han de ser instruments d'interès públic.

Així, ha evitat criticar el govern central per no haver actuat de manera idèntica: "El govern espanyol està fent el seu treball i potser si jo estigués en a l'executiu faria altres coses o no faria aquestes".

Segons la seva opinió, tot i que és clar que no hi haurà consulta independentista el 9 de novembre, "moltes coses importants de fallida de la convivència ja s'han produït" i a això s'hi suma que hi haurà una frustració generalitzada dels ciutadans que considera que Mas i De Gispert estan enganyant amb una consulta que no es farà.

Per això, ha demanat treballar amb intel·ligència i altesa de mires per tancar les bretxes, però molt especialment hi ha instat els responsables catalans que "han provocat la frustració, han anat en contra de la democràcia i han proclamat estrangers els seus ciutadans".

stats