Política 13/12/2014

Unió, partidària d'esgotar la legislatura ni que sigui amb pressupostos prorrogats

Ramon Espadaler defensa que "és positiu per al país que les legislatures s'exhaureixin", però no renega d'un eventual avançament electoral

Ara
1 min
El secretari general d'UDC i conseller d'Interior, Ramon Espadaler / EFE

BarcelonaHoritzó 2016, ja sigui amb pressupostos nous per al 2015 o amb comptes prorrogats si el Govern no se'n surt i no aconsegueix prou suports parlamentaris per fer-los prosperar. Aquesta és la tesi que ha defensat el conseller de l'Interior i secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, durant una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, en què ha insistit que pels democristians la prioritat passa per esgotar la legislatura, perquè un avançament electoral, ha dit, només té sentit en els termes plantejats pel president de la Generalitat, Artur Mas, si és per resoldre el contenciós de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És positiu per al país que s'esgotin les legislatures", ha defensat Homs, que ha advocat per buscar que almenys ERC no presenti esmena a la totalitat dels comptes i contribueixi a frenar les esmenes de rebuig de la resta de grups parlamentaris. En qualsevol cas, Espadaler ha tornat a esgrimir l'argument que la restitució de les pagues extres dels funcionaris, la recuperació del poder adquisitiu dels interins o la contractació en àmbits com els bombers depenen d'uns nous comptes.

El 9-N "aconsella prudència"

El conseller i dirigent d'Unió també ha considerat que no està fet que en cas d'un referèndum d'independència s'imposaria amb claredat l'opció de la ruptura amb Espanya. "En tinc els meus dubtes", que guanyés el sí a la independència, perquè "el país és el que és, i que no tinguéssim alguna sorpresa". Per això ha conclòs que l'anàlisi pausada del 9-N "aconsella prudència".

stats