Política 13/12/2014

Unió acusa el PP de "manipular" la Constitució i avisa de la "desconnexió mental" dels catalans respecte de l'Estat

Espadaler critica que "els que branden la bandera de la Constitució, no la van votar" i lamenta la "fossilització" de la carta magna

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha acusat el PP de "manipular" la Constitució i "interpretar-la deliberadament en contra dels interessos de Catalunya". Una actitud que no ha provocat un "sentiment generalitzat" de catalans —"i, atenció, també de la resta de l'Estat", ha dit—, que "no se senten emparats per la Constitució". "Que no els estranyi la desconnexió mental dels ciutadans de Catalunya" cap al text, ha sentenciat Espadaler en declaracions als mitjans de comunicació a la seu d'Unió. El conseller d'Interior ha replicat així el discurs de Rajoy en què ha tancat la porta a una modificació del sistema territorial de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el seu parer, "hi ha alternatives sobre la taula" per trobar un encaix entre Catalunya i la resta de l'Estat, però ha criticat "el camí sense sortida que no porta enlloc" del govern de Rajoy, que "condemna a la fossilització de la Constitució", un "tancament" que "eixampla el gruix de persones que se senten encara més lluny" de la carta magna.

De fet, Espadaler ha criticat que "els que branden la bandera de la Constitució, no la van votar, com Aznar, o no van votar el títol vuitè, com Rajoy". Per tant, ha dit, "de lliçons, poques".

Crida a la "responsabilitat" d'ERC i el PSC per aprovar els pressupostos

El conseller d'Interior ha fet una crida a la "responsabilitat" d'ERC i del PSC perquè aprovin els pressupostos, "encara que no es comparteixin del tot". Espadaler ha afirmat que "els no-pressupostos ens aboquen a una situació complexa" pel que fa a les inversions (a la línia 9 del metro, ha dit), a la recuperació de la paga doble dels funcionaris i a tornar les hores de feina i sou als interins. "Si no s'aproven, hi haurà pròrroga pressupostària, que impedeix fer front a aquests conceptes", ha explicat.

Espadaler ha passat la pilota a ERC i PSC. "La situació està a les seves mans", ha dit, i els ha demanat que "considerin seriosament l'oportunitat" d'aprovar els comptes "pel bé del país".

stats