Política 15/12/2014

Unió considera que ERC ja està "en campanya electoral" i critica la seva proposta pressupostària

El secretari general del partit, Ramon Espadaler, se sent "perplex" per les esmenes a la totalitat "parcials" que presentaran els republicans als comptes per al 2015

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha carregat aquest dilluns contra la proposta pressupostària d'ERC que ha fet pública aquest matí el portaveu econòmic dels republicans, Pere Aragonès. "La primera conclusió és haver assistit al primer acte d'una campanya electoral que no ha estat convocada", ha indicat Espadaler, que es trobat "perplex" per l'actitud del partit d'Oriol Junqueras envers els comptes per al 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un té seriosos dubtes que la intenció que hi ha darrere d'ERC sigui fer viables els pressupostos i no generar un escenari electoral. No ens consta que hagin estat convocades, les eleccions. Tenim un punt de perplexitat davant d'aquest plantejament", ha considerat Espadaler, que ha comparegut acompanyat de la portaveu democristiana, Montse Surroca. El secretari general d'Unió ha indicat que la llei de pressupostos i la llei d'acompanyament són "indissociables", de manera que ha criticat que els republicans tinguin intenció de presentar esmena a la totalitat a aquesta norma d'acompanyament.

"La pròrroga pressupostària que vol ERC ens aboca a inseguretat jurídica important amb la paga doble. I deixa fora altres aspectes com les inversions a la L9, les pagues als interins i les convocatòries de places a la funció pública", ha afegit Espadaler, que ha qualificat irònicament com a "innovadora" la fórmula proposada per ERC, que en cap cas considera "generosa".

stats