Política 18/01/2015

Unió crida a evitar el "simplisme" de fer un programa per al 27-S "basat en el blanc o negre"

Espadaler demana a Rajoy que tingui "sentit d'estat" i que assumeixi que forces com CiU poden fer aportacions a la lluita contra el terrorisme jihadista

Acn / Ara
1 min
Ramon Espadaler amb els dirigents de la Unió de Joves / ACN

SabadellEl secretari general del comitè de govern d'UDC, Ramon Espadaler, ha assegurat que es manté la "voluntat clara" de seguir treballant amb CDC i perfilar, per exemple, la candidatura i programa de cara a les eleccions convocades per al 27 de setembre. Tot i admetre que hi ha "temes oberts", Espadaler afirma que aquestes qüestions s'estant abordant amb "naturalitat" i "sobre la base de la voluntat de donar continuïtat a la federació de CiU". Avisa, però, d'evitar el "simplisme" que suposa a hores d'ara enfocar un programa electoral basat en "el blanc o negre o el sí o el no". El dirigent d'Unió també ha respost a la crida de Rajoy d'unitat per la lluita contra el terrorisme jihadista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans a Sabadell, prèvia a la primera reunió de l'any de l'executiva d'Unió de Joves, Espadaler ha apuntat en nom de Convergència i Unió: "A nosaltres no ens calen crides per adherir-nos a pactes d'estat contra el terrorisme" perquè "hi hem estat sempre". Referint-se a la petició llençada per Rajoy dissabte en un acte de Madrid –on va sol·licitar suport al Congrés per tirar endavant l'avantprojecte de llei de seguretat nacional davant l'amenaça jihadista–, el dirigent d'UDC ha mostrat la predisposició de la federació nacionalista a fer "aportacions". D'aquesta manera, ha demanat al president del govern espanyol més "sentit d'estat" i que no desmereixi el paper de les altres forces que no són ni PP ni PSOE. A més, ha recordat que "CiU mai ha utilitzat la qüestió terrorista per criticar el govern de torn".

stats