DRET A DECIDIR
Política 08/01/2014

Unió veu "previsible" la carta de Barroso i insisteix que una Catalunya independent quedaria fora de la UE

"Hem de treballar per la consulta i per no quedar fora de la Unió, perquè cap català vol quedar-se'n fora", defensa el secretari general dels democristians, Josep Maria Pelegrí

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha considerat "previsible" la carta amb què el president de la Comissió Europea (CE), José Manuel Durao Barroso, respon la missiva que li va enviar fa unes setmanes el president de la Generalitat, Artur Mas, informant-lo de la futura convocatòria d'una consulta sobiranista a Catalunya. "La resposta és previsible des del punt de vista dels tractats europeus", ha defensat Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent democristià ha validat la tesi de Barroso segons la qual un nou estat català quedaria fora de la Unió Europea (UE). "No és una posició que defensi Unió, sinó que els tractats diuen el que diuen", ha assenyalat Pelegrí, que ha considerat que "cap català" vol quedar fora de la UE i que, per tant, "cal treballar per la consulta i per no sortir de les institucions europees".

Pelegrí ha assenyalat que Mas ja va apuntar fa setmanes en una entrevista al diari italià 'La Repubblica' que, arribat el moment, caldria una solució transitòria que deixaria fora, almenys durant un temps, Catalunya de la UE. "Les coses, amb voluntat, diàleg, consens i democràcia es poden canviar. Els textos poden ser molt rígids, però es poden modificar", ha apuntat el conseller d'Agricultura sobre una hipotètica modificació de les normes europees.

stats