CONCLAVE DEMOCRISTIÀ
Política 12/05/2012

El sobiranisme irromp amb força al congrés d'Unió

Les esmenes dels militants a la ponència política, que es debatran avui en la primera jornada del conclave, reclamen assumir l'estat propi, com ja va fer CDC

Oriol March
1 min

BarcelonaUnió Democràtica de Catalunya enceta el seu 25è congrés amb un debat encès: quin ha de ser el full de ruta que quedarà reflectit a la seva ponència política. La militància, al llarg de les últimes setmanes, ha anat registrant esmenes que reclamen endurir el to nacional del text –que aposta per la sobirania confederal– i que insten la direcció a abraçar l'estat propi. "I, d'alguna manera o altra, s'acabaran integrant a la ponència definitiva", asseguren fonts de la direcció. Bona part d'aquestes esmenes provenen de la candidatura alternativa encapçalada per Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, que es batrà amb Josep A. Duran i Lleida per presidir el comitè de govern d'Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jornada d'avui servirà per debatre les esmenes presentades per la militància i per donar forma a la ponència definitiva. Està previst que intervinguin davant la militància Duran i Vila d'Abadal, perquè les seves esmenes al text polític han quedat vives.

La presència de la llista alternativa, nítidament independentista, exemplifica el tarannà del Congrés. Unió viu segurament un dels seus millors moments –Duran ha conduït CiU a la seva primera victòria a les eleccions espanyoles, Joana Ortega vicepresident la Generalitat, Sònica Recasens ocupa una tinença d'alcaldia a Barcelona i Jaume Torramadé lidera la diputació de Girona–, però part de la militància vol fer evident cert malestar per la "tebior" de la direcció –especialment de Duran– amb l'eix nacional.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats