Política 18/07/2015

Unió acusa CDC d'haver "abandonat el diàleg per anar cap a la unilateralitat" de la mà d'ERC

El secretari general del partit, Ramon Espadaler, reivindica els democristians com a partit "realista" i com a "opció de govern" de cara a les eleccions del 27-S

Oriol March
2 min
El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, i el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, aquest dissabte a Caldes de Malavella / EFE

Caldes de MalavellaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dissabte en la convenció programàtica que el partit celebra a Caldes de Malavella que els democristians s'ofereixen com a partit "realista" i com a "opció de govern" de cara a les eleccions plebiscitàries del 27-S. "Violentant la legalitat no portarem el país a cap solució. És portar el país a la frustració", ha apuntat Espadaler sobre el full de ruta independentista que preparen CDC, ERC i les entitats. "CDC ha abandonat el diàleg per anar cap a la unilateralitat", ha assenyalat el dirigent democristià, que ha considerat que només Unió està "capacitada" per dialogar amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha seguit insistint, de la mateixa manera que ho ha fet els últims dies, que Unió està guanyant militants, tot i que no ha posat xifres damunt la taula. "Hi ha molts ciutadans que entenen el que estem fent", ha apuntat el secretari general dels democristians, que ha fet servir l'exemple de Grècia per carregar contra la nova esquerra. "Els problemes complexos no poden tenir solucions fàcils", ha assenyalat.

Unió es reuneix durant dos dies a Caldes de Malavella per elaborar el programa electoral, tot i que Espadaler ha fet una crida a "elaborar un programa de govern". "Molts col·lectius ens han fet propostes", ha apuntat el secretari general dels democristians, que ha fet una crida a "no partir el país".

Cinc respostes clares

Francesc Gambús, responsable del programa i director de l'Institut d'Estudis Miquel Coll i Alentorn (Inehca), ha apuntat que el partit democristià està disposat a "oferir la força de la unió entre dos blocs que divideixen". "Hem de donar cinc respostes clares: demanda de feina, millor entorn econòmic, resposta a la lluita contra la pobresa, resposta a les famílies que no tenen cap ajut públic, resposta a la petició catalana de poder exercir el dret a l’autodeterminació", ha indicat Gambús, que ha apuntat que els democristians se senten "hereus" de Manuel Carrasco i Formiguera, una figura històrica reivindicada per Demòcrates de Catalunya (DC), el partit que neix de l'escissió dels independentistes d'Unió.

Hora de "l'alta política"

Roger Montañola, portaveu d'Unió al Parlament, ha indicat, parafrasejant la campanya sobiranista organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, que "ara és l'hora de l'alta política". "Ara en política es diu a la gent el que vol escoltar. Molts d’ells saben que parlen d'un projecte inaplicable. Nosaltres no ho fem. No és atractiu ni èpic, però és necessari. És imprescindible. Quina irresponsabilitat dir a la gent allò que sabem que no podem fer!", ha indicat Montañola, que ha assenyalat que Unió és l'únic partit català i catalanista que "creu verdaderament en Europa".

stats