Política 27/10/2014

Unió creu que els "insults" de Rajoy denoten que "l'Estat està perdent els nervis"

El secretari general dels democristians, Ramon Espadaler, reclama al govern espanyol que deixi d'"insultar" i "faci alguna proposta política" a Catalunya

M.colomer
2 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha considerat aquest dilluns que els "insults" del govern espanyol aquest cap de setmana contra el Govern i contra el president de la generalitat, Artur Mas, denoten que "l'Estat està perdent els nervis". Després que el mateix Rajoy acusés el sobiranisme de conduir Catalunya a l'edat mitjana i que titllés de "mesquí" el president de la Generalitat amb el nou 9-N, Espadaler ha recomanat al govern espanyol que "faci alguna proposta política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Enlloc d'anar insultant, estaria molt més bé que fes alguna proposta política", ha etzibat Espadaler en roda de premsa després de la reunió del comitè de govern d'Unió. Espadaler també ha demanat a Rajoy que deixi de fer apel·lacions a la legalitat sense contingut i se cenyeixi a complir la llei i les sentències judicials en casos com la transferències de les beques, el pagament del 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut que encara deu el govern espanyol a la Generalitat i que s'executin les inversions en infraestructures pressupostades.

"Agrairíem menys exabruptes cap al president Mas i més complir la llei amb fets", ha reclamat Espadaler, que també ha erigit Unió en la garantia que qualsevol cosa que es faci el 9-N tindrà l'empara de la legalitat.

No preveuen impugnació

En aquest sentit, Espadaler ha rebutjat que s'estiguin utilitzant funcionaris per defugir les responsabilitats del nou 9-N, i ha posat l'accent en el voluntariat que hi darrere del procés participatiu, al marge dels oficis dels voluntaris. Tampoc ha volgut valorar l'eventualitat d'una impugnació del nou 9-N també per part del govern espanyol perquè considera que no és un escenari creïble des del moment que Unió defensa que el procés participatiu es fa fent ús de les competències que té atribuïdes.

stats