Política 28/07/2015

Unió fitxa com a número dos per al 27-S el fiscal represaliat per defensar el dret a decidir

Martín Rodríguez Sol, que acompanyarà Ramon Espadaler, penja la toga per participar des del Parlament en el "moment històric" que viu Catalunya i adverteix: "Els bitllets cap a Ítaca es venen a Madrid"

Roger Mateos
1 min
Martín Rodríguez Sol, presentat per Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler a la seu d'Unió / ARA

BarcelonaMartín Rodríguez Sol, exfiscal en cap de Catalunya, serà el número dos de la candidatura d'Unió per Barcelona, per darrere de Ramon Espadaler. Rodríguez Sol va haver de dimitir el 2013 arran d'unes declaracions en defensa d'una consulta legal i del dret a decidir de Catalunya, que li van costar les pressions del llavors fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce. L'han presentat aquest dimarts el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i Ramon Espadaler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de 34 anys com a fiscal, Rodríguez Sol ha decidit "penjar la toga i fer un pas cap a un món diferent" davant del "moment històric" en què es troba Catalunya. "Estem en una cruïlla on ens estem jugant el ser o no ser de Catalunya com a projecte de tots", ha afirmat. També ha deixat caure algun missatge adreçat a l'independentisme: "Els bitllets per anar a ítaca es venen a Madrid". "Quan despertem dels somnis ens queda el dia a dia", ha advertit l'encara fiscal, que demanarà una excedència voluntària quan Artur Mas convoqui formalment les eleccions del 27-S.

Martín Rodríguez Sol, nascut a Palma i que va estudiar a Lleida, va rebre de mans del Govern el premi Justícia 2013, després d'haver defensat una consulta legal. Es presentarà com a independent, però se sent "còmode" en la llista d'Unió, perquè "aposta pel diàleg i la legalitat".

"És un honor tenir-lo a la nostra llista, és un bon patrimoni", ha afirmat Duran. De la seva banda, Espadaler l'ha definit com una persona "íntegra, intel·lectualment honesta i jurídicament solvent", que aporta "rigor" a la seva candidatura.

stats