POLÍTICA
Política 22/01/2013

Unió s'hi torna i carrega contra el president de CDC de Barcelona

El president de la intercomarcal de Barcelona d'UDC adverteix que l'únic que genera "desorientació" entre l'electorat de CiU són les crítiques obertes des de CDC a Duran. Reclama "respecte per la identitat del que representa Unió i pels seus lideratges"

Ara
2 min
Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida, en la roda de premsa conjunta feta l'endemà de les eleccions del 25-N / PERE VIRGILI

BarcelonaEl debat intern en el si de la federació que integren CDC i UDC puja de to. Després de la declaració que va aprovar ahir el consell de Barcelona de CDC per unanimitat, en què s'acusa el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de "malmetre la imatge" de CiU, avui qui ha obert foc ha estat el president de la intercomarcal d'Unió de la ciutat de Barcelona, Gerard Ardanuy. En un comunicat, Ardanuy s'hi torna i acusa el president de CDC de Barcelona, Jordi Martí, de "generar desorientació entre els electors" quan aquest dimarts ha defensat, en declaracions a RAC1, que els posicionaments de Duran entorn del dret a decidir han estat en part la causa de la pèrdua de suports a CiU el 25-N. "Si hi ha alguna declaració que pot generar desorientació al nostre electorat i als militants dels dos partits són les que ha fet el president de Barcelona ciutat de CDC", ha etzibat Ardanuy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem molestos perquè es continuen produint declaracions del senyor Duran i Lleida que no van en la línia acordada per CiU", ha deplorat Jordi Martí, que també s'ha mostrat partidari que no hi hagi ruptura entre CDC i UDC. El president d'Unió de Barcelona, per la seva banda, ha reclamat "respecte per la identitat del que representa Unió i pels seus lideratges".

Crida a la "tranquil·litat"

En el comunicat, el president de Barcelona d'Unió llança un missatge de "tranquil·litat" als militants del seu partit, que assegura que segueix compromès amb el programa sobiranista: "Unió, i tots els seus dirigents, estem compromesos al 100% amb el programa electoral amb el qual CiU es va presentar a les eleccions". "Unió, com no pot ser d'una altra manera, és al costat del plantejament defensat per CIU a les eleccions i ho està des del mateix Govern al costat del president de la Generalitat", insisteix. També demana "tranquil·litat" als dirigents de CDC de Barcelona per fer que els debats sobre la federació s'esdevinguin "en els espais de treball conjunt dels dos partits que hi ha establerts a tots els nivells de responsabilitat". A més, Gerard Ardanuy adverteix que "cal actuar amb responsabilitat en aquests moments que hi ha tants reptes i de tanta magnitud".

stats