Política 20/09/2011

El secretari general d'Unitat d'Aran discrepa del PSC-PSOE sobre el recurs al TC contra la llei de l'aranès

Francesc Boya reconeix que sabia que "el terme 'preferent' ens podia portar problemes al Constitucional", tot i això ho considera "anecdòtic"

Redacció
1 min
Francesc Boya, exsíndic General d'Aran i Secretari General d'Unitat d'Arán

BarcelonaFrancesc Boya afirma que no veu correcte que els socialistes catalans donin suport a l'estatut al Parlament de Catalunya i, al mateix temps, el PSOE posi un recurs contra la llei de l'aranès i contra el seu terme preferent. Davant les preguntes de Manel Fuentes, a 'El matí de Catalunya Radio', Boya ha dit que no sempre han de coincidir amb les accions d'aquests partits malgrat que ells en siguin un partit adscrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, lamenta que aquesta llei arribi 30 anys massa tard i dubta que l'aranès pugui esdevenir de nou una llengua "d'ús preferent", perquè ja és massa tard. Des del seu punt de vista, el que fa falta són "més recursos i més espais en mitjans de comunicació, que ara són inexistents", per donar-li un "estatus de normalitat". Li sap molt greu que aquesta llei només hagi estat en vigor un any, ja que el govern espanyol li ha interposat un recurs d'inconstitucionalitat, com ja va fer el PP amb l'Estatut de Catalunya.

stats