ELECCIONS 22-M
Política 24/03/2011

"Units per Barcelona”, la coalició de Portabella i Laporta

La candidatura que integrarà Democràcia Catalana, Reagrupament i ERC presenta la seva marca electoral per a la cita del 22 de maig

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha avançat, en una entrevista a TV3, la marca electoral amb què es presentarà als comicis municipals del 22 de maig vinent, que portarà per nom “Units per Barcelona”. El nom respon a la unió dels tres grups independentistes que formaran la coalició: Reagrupament, Democràcia Catalana -amb Joan Laporta la capdavant-, i ERC. Portabella ha lloat la “voluntat de sumar” demostrada per l'expresident del Barça quan va acceptar formar part de la coalició, però reconeix que el moviment va provocar un “intens debat intern” al si d'Esquerra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat republicà ha reconegut que la incorporació de Laporta com a número 2 de la llista és un actiu important per conservar els quatre regidors independentistes a l'Ajuntament de Barcelona però ha descartat que l'ara parlamentari aspiri, amb aquest moviment, a ocupar un lloc de responsabilitat dins l'aparell de partit d'Esquerra. Portabella, que ha admès que a Laporta se'l podria anomenar “cul inquiet” pel cisma del partit amb què ha aconseguit entrar a la Ciutadella, no creu, però, que l'expresident blaugrana abandoni la coalició pocs mesos després de les eleccions “com ha fet amb Solidaritat”.

Portabella ha reconegut que, l'endemà de les eleccions municipals, els resultats poden analitzar-se en clau de “primàries internes” del partit, que viu una situació d'espera fins al congrés de la tardor que ha de renovar la cúpula dels republicans. El candidat a alcalde de Barcelona, però, ha dit que només pensa en les municipals i que “a l'octubre ja parlarem seriosament sobre el futur estratègic d'ERC”. Segons ha explicat, encara no ha pres la decisió de si aspirarà a comandar el partit.

Pel que fa a les opcions d'ERC de cara a les municipals, Portabella ha explicat que l'objectiu dels republicans és “inclinar la balança” a favor de qualsevol dels dos candidats principals. “Passi el que passi no podran governar sols i nosaltres decantarem la balança”, ha dit el republicà. Segons ha explicat durant l'entrevista, la proposta d'ERC per a sortir de la crisi es basa en la “reindustrialització de l'àrea de Barcelona per crear nous llocs de treball” a través de “prioritzar les inversions en sectors estratègics com la sanitat, les energies netes, la mobilitat o les tecnologies de la informació i la comunicació”. En aquest sentit, Portabella ha opinat que les propostes del Consell Assessor de la Generalitat són “poc keynesianes i molt liberals”. Segons ell, “aquest no és el model, perquè la desregulació dels mercats ha creat la crisi”.

stats