POLÍTICA
Política 25/02/2012

El duc de Palma: "Vinc a defensar la meva innocència i el meu honor"

Iñaki Urdangarin finalment ha baixat a peu la rampa per accedir als jutjats on ha fet una breu declaració als mitjans. També ha tornat a sortir a peu per anar a dinar

Laura Díaz-roig / Enric B. Abelló
2 min

PalmaSota un fort dispositiu policial, ha arribat aquest dissabte Iñaki Urdangarin als jutjats de Palma. El cotxe del duc s'ha aturat just al davant de la rampa que porta fins a l'interior dels tribunals i on hi havia una cinquantena de periodistes acreditats. L'advocat d'Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha arribat a peu, separat del seu client, i l'ha esperat a les portes de l'entrada. Urdangarin ha volgut demostrar que és igual que la resta d'imputats i ha baixat a peu la rampa fins als tribunals, malgrat el vistiplau del jutge degà perquè hi entrés amb cotxe, a petició de la policia per motius de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un fet inesperat, el duc s'ha adreçat als periodistes breument. En una declaració preparada de només 30 segons, Urdangarin ha dit: "Vinc a defensar la meva innocència, el meu honor i la meva activitat professional. Durant aquests anys he exercit la meva professió i he pres decisions de la forma correcta i amb total transparència. Vull aclarir la veritat dels fets i la meva declaració contribuirà a demostrar-ho". Ho ha fet amb un posat molt seriós.

Després de les primeres declaracions, el duc ha tornat a sortir a peu per anar a dinar. I de la mateixa manera ha tornat per seguir declarant. En aquest casos no ha parlat amb la premsa i tenia un posat més tranquil. El jutge que porta la instrucció, José Castro, ha estat ovacionat pels manifestants que segueixen el cas a les portes dels tribunals, tant quan hi ha entrat com quan n'ha sortit per esmorzar i dinar.

Una arribada polèmica

Un centenar de persones l'han esperat davant dels jutjats, però un cordó policial ha evitat que cridessin consignes a les portes dels tribunals. La 'zona zero' és al carrer Parellades, darrere dels jutjats, que roman tancada als vehicles i també a les persones no acreditades.

A partir d'ara està previst que declari com a imputat davant el jutge José Castro, instructor del cas Palma Arena, per, suposadament, haver organitzat, amb el seu soci Diego Torres, un entramat d'empreses per desviar fonts públics rebuts a través de convenis de l'Institut Nóos, una entitat sense ànim de lucre que va presidir durant anys. Urdangarin ha de retre comptes pels presumptes delictes de malversació de diners públics, prevaricació, falsedat documental i frau a l'administració.

La declaració d'Urdangarin, que podria durar fins a la nit i és a porta tancada, no es gravarà, com s'havia demanat al principi, sinó que només es transcriurà. L'advocat del duc, Mario Pascual Vives, va avançar fa uns dies que el seu client es dirigirà als mitjans després de la declaració, fet que ha generat molta expectació.

stats