Casa Reial
Política 28/08/2012

Urdangarin deixa Telefónica i torna a residir a Barcelona amb la família

Ho ha confirmat el marit de la infanta Cristina, en un comunicat, en què assegura que s'ha acollit a una "excedència temporal"

Efe
1 min
AMB LA IMPUTACIÓ APARCADA, LA INFANTA JA POT TORNAR A SOMRIURE I CENTRAR-SE EN LA DEFENSA DEL SEU MARIT
 Segons un informe policial fet públic el juliol, la societat Nóos Consuloría Estratégica va enviar 12.671 euros "directament" a la infanta Cristina. A més, la filla del rei Joan Carles I era vocal de la junta de l'Instituto Nóos i copropietària d'una de les principals empreses de la trama. Tot i això, el fiscal no la vol imputar com sí que es va fer amb Iñaki Urdangarin.

BarcelonaIñaki Urdangarin ha demanat una "excedència temporal" a Telefónica, amb la suspensió del seu contracte, i tornarà a residir a Barcelona amb la família, després de tres anys a Washington. En un comunicat remès avui a Efe, Urdangarin explica que ha adoptat la decisió de sol·licitar una excedència temporal "davant la possibilitat que el procediment judicial obert" que està en curs "pogués tenir alguna incidència negativa per al grup".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El marit de la infanta Cristina indica que es traslladarà juntament amb la seva família a Barcelona "amb la intenció de tornar a desenvolupar amb la companyia noves activitats en el futur" i precisa que ha informat d'aquestes decisions la Casa del Rei.

"Els últims anys he representat llocs d'alta responsabilitat en el Grup Telefónica, en la convicció que els meus superiors jeràrquics han sabut valorar l'esforç i dedicació desenvolupats durant aquest temps", assenyala en aquesta nota.

A continuació, subratlla: "Davant la possibilitat que el procediment judicial obert i en curs en què estic immers pogués tenir alguna incidència negativa per al Grup Telefónica, i per evitar aquests possibles efectes, he decidit sol·licitar a la companyia una excedència temporal, la suspensió del meu contracte i de les meves funcions".

Després d'aclarir que els seus plans inclouen traslladar-se juntament amb la seva família "de Washington a Barcelona amb la intenció de tornar a desenvolupar amb la companyia noves activitats en el futur", Urdangarin conclou: "He informat la Casa de Sa Majestat el Rei d'aquestes decisions".

stats