Política
Política 02/01/2012

Entre 2004 i 2007 Urdangarin va rebre 5,8 milions d'euros dels organismes públics a través del l'Institut Nóos

Els fons públics acabaven a mans d'Urdangarin i el seu soci a través de les empreses mercantils que dirigien

Laura Díaz-roig
1 min
Esquema del sumari del cas Urdangarin

BarcelonaL'Institut Nóos va rebre, entre 2004 i 2007, 5.804.533,90 euros d'organismes públics, segons conclou el fiscal anticorrupció Pedro Horrach en un dels seus escrits inclosos al sumari del cas. 3,5 milions venien dels convenis amb València i 2,3 amb les Balears.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre aquestes mateixes dates, el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu soci, Diego Torres, van cobrar "a través de companyies mercantils de les quals són propietaris" i a administradors 5,8 milions. Aquestes empreses són: Nóos Consultoria, Virtual Strategies, Shiriaimasu, Intuit Strategy i De Goes Center for Stakeholder Management.

"L'operativa era simple i senzilla: a l'Institut Nóos es fixaven uns preus totalment desproporcionats pels serveis que prestaven a l'administració pública i, després de rebre aquests fons, simulaven la contractació de serveis ficticis a les entitats mercantils (...). D'aquesta manera els fons públics acabaven a mans de mercantils controlades per Urdangarin i Torres", resumeix el fiscal.

Horrach també detalla que, respecte als convenis fets a Balears, l'institut va deixar de justificar una quantitat d'1.380.000 euros.

stats