CONGRÉS DE SOLIDARITAT
Política 20/02/2011

Bertran a CiU: "O voteu la independència o us n'aneu a l'oposició per autonomistes i per trair el país"

La candidatura unitària dels diputats arrasa al primer congrés del partit. Isabel-Clara Simó arrabassa el càrrec a Anna Arqué, que fins ara havia portat els temes internacionals. Bertran aposta per aconseguir que els ciutadans pressionin la coalició que governa la Generalitat

Sara González
2 min

ManresaSolidaritat Catalana pressionarà CiU perquè faci un gir cap al sobiranisme. Aquesta és, almenys, el que es desprèn de les paraules del secretari general de la formació, acabat d'escollir aquest diumenge a la tarda. En el seu primer discurs en el càrrec, Uriel Bertran, diputat de SI i exdiputat d'ERC ha anunciat que l'objectiu de la formació és aconseguir que els ciutadans vegin que l'independentisme és un projecte "segur" i que transmetin al govern d'Artur Mas aquest missatge: "O voteu la independència o us n'aneu a l'oposició a passar fred, per autonomistes i per trair el país". "Així potser votaran la independència. Cap aquí és cap on hem de portar la política catalana", ha afegit davant d'una enfervorida platea durant la cloenda del congrés de la coalició liderada per Joan Laporta. Feia tan sols uns minuts que es coneixien els resultats de la votació, que posava fi a unes setmanes molt agitades de polèmiques internes que han transcendit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura unitària d'Uriel Bertran i Alfons López Tena ha aconseguit l'executiva nacional de Solidaritat Catalana. Bertran ha estat proclamat secretari general per una majoria aclaparadora mentre que López Tena, que no tenia oponent, es farà càrrec de la secretaria nacional de política institucional. La principal polèmica ha estat en el nomenament de la secretaria nacional de moviments ciutadans i temes internacionals. Isabel-Clara Simó, la candidata de Bertran i Tena, ha estat la més votada, tot i que fins ara era Anna Arqué qui s'havia fet càrrec d'aquest sector.

Bertran s'ha imposat sobre Àlex Fenoll per 634 vots a 127. López Tena ha rebut 675 vots d'un cens de 797 persones. Antoni Strubell serà el president del partit, ja que ha rebut 690 vots, mentre que Jordi San Nicolàs s'ha quedat amb només 71. Al front de la secretaria nacional d'organització i finances hi serà Emili Valdero, que ha rebut 582 vots, mentre que Lluís Mosella n'ha obtingut 174.

Isabel-Clara Simó, que disputava el càrrec amb Anna Arqué, s'ha imposat per 465 vots, mentre que Arqué s'ha quedat amb 293 vots. Simó ha estat l'única membre de l'executiva que no ha estat present en el moment del seu nomenament i a la primera foto del nou aparell.

stats