AUTODETERMINACIÓ
Política 23/01/2012

SI convida CiU, ICV-EUiA i ERC a avançar junts cap a la independència

Uriel Bertran avança que l'estratègia que aprovarà Solidaritat en l'Assemblea Nacional del 19 de febrer inclourà l'elaboració d'una llei de transició nacional a la independència

Acn
2 min
Uriel Bertran serà un dels diputats de SI que avui presentarà els seus comptes alternatius.

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que l'Assemblea Nacional que SI celebrarà el proper 19 de febrer a Barcelona servirà per aprovar la ponència política que marcarà l'estratègia que seguirà la coalició independentista en el proper bienni 2012-2014. Amb l'eslògan "Comencem la transició a la independència, sabem com fer-ho", SI vol fer una crida al catalanisme polític, especialment als partits polítics que han votat els darrers anys a favor de l'autodeterminació al Parlament (CiU, ERC i ICV-EUiA) per elaborar conjuntament una llei de transició nacional a la independència. Uriel Bertran creu que el pacte fiscal està "abocat al fracàs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Voldríem fer-ho conjuntament amb els partits que han donat suport a l'autodeterminació al Parlament, i que CiU, ERC, ICV-EUiA i SI facin el pas de la defensa del dret a l'autodeterminació al seu exercici", ha dit Uriel Bertran. Bertran també ha alertat que si la resta del catalanisme no vol donar suport a aquesta llei de transició a la independència la tiraran "igualment endavant" amb intenció d'obrir el debat de l'estat propi, ja que, al seu parer, "el pacte fiscal està abocat al fracàs i no arribarà a bon port".

El full de ruta cap a l'estat propi que ofereix SI al conjunt del catalanisme polític passa per habilitar la Generalitat per poder iniciar les negociacions "sobre el temps i la forma" del com es vehicula la independència amb la comunitat internacional, crear els ministeris d'Afers Exteriors, Seguretat, Energia, Hisenda i Seguretat Social a més d'impulsar una campanya nacional explicant els beneficis de la independència per guanyar el posterior referèndum de ratificació i obrir el procés a la resta dels Països Catalans.

Finalment, Uriel Bertran ha recordat que "si realment hi ha voluntat política per part de CiU d'engegar una transició nacional quina millor manera és explicitar-ho en una llei que engresqui i il·lusioni el país". Si CiU no s'hi avé, Bertran està disposat a construir "una alternativa independentista al catalanisme que pacta amb el PP", ha afegit.

stats