ELECCIONS 2011
Política 06/05/2011

Urkullu: “El TC ha esmenat l'intent de condicionar el mapa polític basc”

Celebra que hagi pogut començar una campanya electoral "com cal", una campanya "plena", amb la participació en els comicis de la coalició electoral integrada per Eusko Alkartsuna, Alternatiba i independents abertzales

Efe
2 min

VitòriaEl president del PNB, Iñigo Urkullu, s'ha alegrat avui que el Tribunal Constitucional hagi "esmenat la intenció de condicionar el mapa polític i institucional d'Euskadi", que s'ha intentat dur a terme fins l'"últim minut". Urkullu ha participat a Vitòria en l'inici de campanya del PNB, juntament amb els candidats nacionalistes a diputat general d'Àlaba, Xabier Agirre, de Guipúscoa, Markel Olano, i de Biscaia, José Luis Bilbao, entre altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte d'arrencada de la campanya no ha començat fins que s'ha conegut la decisió del Tribunal Constitucional sobre el recurs presentat per Bildu, al qual s'ha referit Urkullu. El president del PNB s'ha congratulat que avui comenci la campanya electoral "com cal", una campanya "plena", amb la participació en els comicis de la coalició electoral integrada per Eusko Alkartsuna, Alternatiba i independents abertzales.

"Bildu hi serà", ha dit Urkullu, al que els assistents a l'acte polític han respost amb una ovació. El president del PNB s'ha alegrat que la campanya que ha començat aquesta mitjanit se centrarà en "l'important", mirant al futur "i no al passat". "Avui estem satisfets per la participació política plena, estem satisfets, no per Bildu, sinó per la societat basca, perquè després de deu anys la societat podrà posar a cadascú al seu lloc", ha dit.

Ha ressaltat que "això són eleccions democràtiques, això és la democràcia" i ha assenyalat que mentre que "el pacte PSE-PP només vol paralitzar, anestesiar i imposar la seva normalització per força", l'esquerra abertzale "només vol enredar, desviar l' atenció, ocultar el seu sonor fracàs durant més de tres dècades, ocultar la seva falta de compromís ".

"A nosaltres -ha dit- l'esquerra abertzale no ens va a enredar ni ens mareja, perquè nosaltres estem aquí amb les nostres propostes per a la construcció nacional d'Euskadi, en el dia a dia, cada dia, com hem vingut fent tots aquests anys ". Després d'afirmar que el compromís del PNB és la "construcció i no la destrucció", el seu president ha sostingut que en aquestes eleccions "només hi ha dues opcions: a una banda el pacte PSE-PP, els contraris units només pel poder" i que no estan d'acord en res més, "ni tan sols en els temes de pau i convivència", i d'altra el PNB, "amb un programa i uns compromisos".

stats