Política 30/09/2014

Urnes engabiades al carrer: una campanya en resposta a la sentència del TC

#mutsialagabia, una iniciativa que convida tothom a penjar una gàbia amb un vot dins

2 min

La iniciativa #mutsialagàbia ha aparegut aquesta nit passada a la xarxa social Twitter com a resposta a la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional, feta pública ahir dilluns. Els responsables de la iniciativa, un grup de ciutadans privats, han col·locat urnes engabiades als carrers i han convidat els ciutadans "a penjar gàbies als balcons, finestres i terrasses amb una urna o un vot a dins, perquè ni ara ni mai no s'esborri de la memòria col·lectiva el dia que les llibertats democràtiques de tots van ser prohibides i empresonades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la web Lagabia.cat els impulsors expliquen en una nota que no es tracta d'una protesta, sinó d'una "presa de consciència" i "d'una manera d'expressar l'absurditat de la prohibició". El símbol d'una gàbia amb un vot dins sognifica, diuen, que "en democràcia, la llibertat és impossible de silenciar. La llibertat de quedar-nos o marxar d’Espanya ens pertany. La llibertat de fundar o no un estat igual que els altres ens pertany. La llibertat de consentir el poder sobre la nostra comunitat ens pertany. Aquesta gàbia és mental: és feina nostra alliberar els vots". També s'hi pot trobar un apartat amb un vídeo que explica com crear una urna manualment amb paper per facilitar la tasca a aquells que vulguin seguir la campanya.

La web es troba col·lapsada per l'èxit de la iniciativa i quedarà restaurada "aviat", segons informa en un tuit Salvador Cardús.

La proposta s'ha estès per la xarxa i Twitter s'ha començat a omplir de fotos d'urnes engabiades en diverses localitzacions.

A Barcelona ja n'hi ha de repartides pel centre, tal com il·lustra aquesta piulada de @sara_monraba amb una foto del Born Centre Cultural.

A Lleida També han arribat les urnes engabiades, com es pot veure en aquest tuit de @lorenaigle.

@somlaFabrica publica aquesta altra foto de la urna engabiada a Port de la Selva (Alt Empordà) en una piulada

A Vilafranca del Penedès aquesta urna ja va aparèixer ahir a la nit, tal com es veu a la foto publicada per @EstherPonsa en aquesta piulada.

stats