Política 24/08/2016

Urtasun: "Vivim amb total normalitat que Colau vulgui assistir a la manifestació de la Diada"

El portaveu d'ICV alerta del possible risc que el RUI es converteixi en un altre 9-N, en una entrevista a 'El món a RAC1'

Ara
1 min
L'eurodiputat i portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, en l'entrevista a l'ACN

Barcelona"Vivim amb total normalitat que Ada Colau vulgui assistir a la manifestació de la Diada". Així s'ha expressat el portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, en una entrevista a 'El món a RAC1', en què ha rebaixat el to del portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, que acusava fa dos dies Colau de participar-hi perquè "necessita els suports d'ERC i la CUP per governar l'Ajuntament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Urtasun –com la resta de l'executiva del partit– no anirà a la manifestació de la Diada perquè "és una mobilització amb un full de ruta que no compartim". En aquest sentit –i tal com defensava Coscubiela–, ha assegurat que "la majoria de votants de la confluència tampoc ho fan".

El portaveu d'ICV ha descartat que vulgui ser candidat a la presidència de la Generalitat a curt termini, perquè vol acabar el mandat al Parlament Europeu i, fins i tot, fer-ne un segon. "Sóc molt de Brussel·les", ha assegurat.

Pel que fa al referèndum unilateral d'independència (RUI), Urtasun ha alertat del possible risc que es converteixi en una repetició del 9-N. "Hem de donar totes les garanties que el que es voti sigui aplicable", ha assegurat. En aquest sentit, ha lamentat que el govern de Junts pel Sí hagi "passat la pantalla de la consulta". "La consulta no és un mitjà, és un fi en si mateix", ha reivindicat.

stats