Política 04/05/2011

El govern espanyol avança que és "pràcticament impossible" identificar els cossos enterrats al Valle de los Caídos

El vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba explica que demà es posarà en marxa un portal a internet sobre la memòria històrica

Joan Rusiñol
1 min

MadridGalleda d'aigua freda a les associacions que, des de fa anys, proven d'exhumar els cossos dels seus familiars enterrats al Valle de los Caídos durant el franquisme. Es calcula que n'hi ha més de 30.000, molts d'ells morts republicans traslladats al santuari madrileny de Cuelgamuros en contra de la voluntat dels seus familiars o, fins i tot, sense el seu coneixement. Avui, el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que l'informe forense que s'ha fet a les restes mortals d'aquelles persones presenta una "complexitat extrema" per a la identificació i que és "pràcticament impossible". Demà, el ministre de la presidència, Ramón Jáuregui, ho explicarà a les associacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba també ha avançat que demà es posarà en marxa un portal a internet que contindrà tota la informació governamental de la memòria històrica, inclòs el mapa de les fosses comunes. També ha confirmat la voluntat de tirar endavant una llei per convertir el Valle de los Caídos en un lloc de trobada de totes les sensibilitats. El PP li ha reclamat que no s'oblidi que és un "lloc religiós i un cementiri públic".

stats