Política 26/02/2015

Entre els ànims, les amenaces i els errors: els partits reaccionen a la suspensió de Santi Vidal

Els ecosocialistes expressen la seva solidaritat amb el jutge i critiquen el "gravíssim error" del CGPJ

Ara
2 min
El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaLa decisió del Consell General del Poder Judicial de suspendre per tres anys de sou i feina el magistrat Santiago Vidal per redactar un esborrany de Constitució catalana ha provocat tota mena de reaccions. També entre els partits polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha qualificat d'"aberració" la decisió del poder judicial, que al seu parer és una "més política que jurídica". "És una persecució política que en un Estat de dret no hauria d'haver passat", ha sentenciat al programa '.Cat'.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha donat "ànims" a Santi Vidal. A través de Twitter, ha assegurat que el seu partit treballarà perquè quan Vidal pugui tornar a treballar "ja faci temps" que pugui fer-ho en una Catalunya independent.

El coordinador general de CDC, Josep Rull, també ha reaccionat a la decisió del CGPJ. En un tuit, el convergent ha assegurat que si ets militant del PP i "fas anticatalanisme" a la FAES, "et fan president del TC", i en canvi, "si ets un jutge català que defensa la democràcia et suspenen".

El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha qualificat de "brutalitat" la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de suspendre el jutge Santi Vidal durant tres anys. "Sembla una amenaça, un intent d'intimidació", ha opinat el número 3 ecosocialista en atenció als mitjans a la seu del partit.

Per respondre a aquest "gravíssim error", ICV reclama la llibertat dels jutges per tenir opinió pròpia sense que això afecti a la seva tasca judicial. "És una brutalitat que es pugui expulsar algú de la carrera judicial per fer el que ha fet el jutge Vidal", ha insistit. Els ecosocialistes se solidaritzen amb amb Santi Vidal per una decisió que consideren que té "una gravetat enorme".

stats