Política 18/11/2013

Vargas Llosa: "Es posin com es posin, no hi ha una majoria independentista"

Us resumim en cinc fragments l'entrevista a l'escriptor i premi Nobel peruà publicada aquest dilluns pel diari 'Abc', centrada en gran part en l'anàlisi que fa del procés català

Ara
2 min
Mario Vargas Llosa, guanyador del Nobel de Literatura

BarcelonaEl diari 'Abc' ha publicat aquest dilluns una entrevista a Mario Vargas Llosa en la qual es dedica diversos paràgrafs a l'anàlisi que el premi Nobel de literatura fa del procés català. És l'entrevista a la qual respon Empar Moliner en el seu article per a aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Us ho resumim en cinc paràgrafs:

1. "El que passa a Catalunya a mi em preocupa moltíssim. A dia d'avui aquest és el problema central que té plantejat Espanya, jo estic convençut. Encara que igual que li dic això, li dic que, al meu entendre, el moment de més insensatesa ja ha quedat enrere".

2. "L'actual president de la Generalitat, Artur Mas, pagarà molt cara la seva irresponsabilitat, perquè la primera perjudicada serà CiU. Les últimes enquestes són molt indicatives. La perspectiva que ERC es converteixi en la primera força per descomptat no serà motiu d'alegria per a tots els catalans".

3. "Es posin com es posin, no hi ha una majoria independentista. No existia abans i tampoc existeix ara. L'únic que hi ha hagut és una política irresponsable i oportunista d'agitar els ànims i els sentiments per buscar un boc expiatori de la crisi".

4. "És absolutament absurd, és utòpic, pensar que Catalunya es pugui independitzar d'Espanya en el context de la unitat europea, de la UE, és que seria absolutament antihistòric, absolutament anòmal. No pot passar. Pel fet en si i perquè Catalunya és una part absolutament fonamental d'Espanya, i això ha estat així durant els últims cinc segles. I ho seguirà sent".

5. "Amb el brou de cultiu de la crisi s'ha pretès construir de nou la nació com si res, reinventar i falsificar la història. Amb artificis i demagògia, com quan es pretenia que la Guerra Civil només la va perdre i la va patir Catalunya, quan es va patir a tot Espanya".

stats