Política 20/06/2017

El jutjat de Vic arxiva la causa contra Joan Coma en no veure-hi delicte de desobediència

L'Audiència Nacional ja havia acordat al març inhibir-se

Ara
2 min
Joan Coma: “Jo, de valent, no en tinc res. La desobediència té sentit com a acte social”

BarcelonaPunt final a la causa contra el regidor de la CUP de Vic Joan Coma. El jutjat d'instrucció número 5 de Vic ha dictaminat el sobreseïment de la causa. S'acaba així un procés judicial que l'Audiència Nacional ja havia descartat jutjar al·legant que no veia delicte de proposició a la sedició quan va cridar a la desobediència en el marc d'un plenari municipal que debatia una moció de suport a la declaració del 9-N. Coma va pronunciar la frase "per fer la truita caldrà trencar els ous".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix Coma ha explicat a través de Twitter que acabava de recollir l'arxivament definitiu de la causa. "Gràcies a tothom per tot, per tant. Guanyarem", ha afirmat el regidor de Vic, que al desembre va ser traslladat pels Mossos a l'Audiència Nacional després d'haver-se negat a anar-hi a declarar a l'octubre.

Al març, l'Audiència Nacional va decidir inhibir-se de la causa. En la seva interlocutòria, el magistrat apuntava que de la declaració de Joan Coma davant el jutge de l'Audiència es desprèn una "tenaç voluntat de desobediència a la legislació estatal amb la finalitat de crear un Estat català independent a través d'un procediment no previst en la legislació vigent".

Tanmateix, assegurava que "no consta" que proposés als ciutadans que participessin "en un alçament públic i tumultuari per impedir l'aplicació de les lleis o el compliment de les resolucions judicials", en referència al Tribunal Constitucional.

Per això va decidir inhibir-se en el jutjat d'instrucció de Vic per si la votació de la moció en suport a la resolució del 9-N poguessin constituir delictes de desobediència i prevaricació. Així, l'Audiència Nacional absol Coma del delicte de sedició del qual se l'acusava quan va defensar la moció al ple del desembre de fa dos anys, i ara ho deixa a mans del jutjat de Vic perquè investigui si la votació en relació a la moció en suport al 9-N constitueix algun tipus de delicte.

stats