Política 10/01/2015

El jutge Vidal afirma que defensarà el dret a redactar la Constitució catalana fins al Tribunal de Drets Humans

El CGPJ ha obert un expedient contra ell i s'enfronta a sancions que podrien suposar la seva expulsió de la carrera judicial

Efe
1 min
Santiago Vidal ha elaborat, amb un equip de juristes, un model de Constitució catalana.

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal s'ha mostrat confiat que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) acabarà arxivant l'expedient obert contra ell per redactar una Constitució catalana i ha assegurat que, en cas contrari, arribarà fins al Tribunal Constitucional i el Tribunal de Drets Humans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vidal ha defensat el seu dret a redactar aquest esborrany de Constitució catalana: "Com a jutge he d'acatar i fer acatar la Constitució espanyola, però com a jurista puc proposar reformes i seran altres els que hauran de decidir si es vol tenir-les en compte". El magistrat ha apuntat que, primer de tot, demanarà la nul·litat de les actuacions contra ell perquè l'expedient que se li va obrir "ha caducat" i que, en cas que aquest extrem no s'accepti, hi presentarà al·legacions.

En aquesta línia, ha subratllat que defensarà la seva actuació fins a les últimes instàncies possibles en cas que se li apliquin sancions, cosa que podria portar la causa al Tribunal Suprem, al Tribunal Constitucional i, finalment, al Tribunal de Drets Humans. "Jo em defensaré de tots els càrrecs. De fet, crec que no mereixo ni una amonestació verbal [...]. Confio que el CGPJ, malgrat una acusació excessiva, prendrà una decisió justa", ha apuntat.

El magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona s'enfronta a sancions que podrien suposar la seva expulsió de la carrera judicial per participar en la redacció de l'esborrany d'una Constitució catalana, segons els càrrecs d'infidelitat general a la carta magna i incompatibilitat que el CGPJ li ha notificat per escrit.

stats