Política 27/02/2015

El jutge Vidal rep l'escalf de la societat civil l'endemà de la suspensió del Poder Judicial

Representants polítics i d'entitats sobiranistes participen en la concentració de suport al magistrat davant del TSJC

Toni Vall
1 min
Concentració de suport al jutge Santiago Vidal davant de la seu del TSJC. / PERE TORDERA

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal ha rebut el suport de la societat civil l'endemà que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) acordés suspendre’l per tres anys per haver-se declarat autor d’una proposta de Constitució catalana. En una concentració convocada aquest matí per Juristes per la Llengua davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Vidal ha comprovat que compta amb l'escalf del món sobiranista. El jutge ha sortit a saludar les persones que s'havien concentrat davant del tribunal i ha fet declaracions als mitjans. "Avui és un dels dies més difícils de la meva vida, però també un dels més emocionants", ha expressat Vidal, que ha qualificat de "reconfortant" les mostres de suport.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la concentració hi han participat els republicans Joan Tardà, Anna Simó, Pere Aragonès i Oriol Amorós; els ecosocialistes David Companyon i Salvador Milà; i l'advocat Jaume Asens, membre de Procés Constituent i integrant de la llista de Barcelona en Comú. També hi era Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, que s'ha abraçat amb el magistrat homenatjat.

Vidal ha donat per fet el seu salt a la política. "Durant aquests tres anys continuaré treballant per fer realitat el meu somni, veure el naixement de la República Catalana", ha afirmat el jutge. Vidal ha revelat aquest divendres que ha rebut una oferta d'ERC per incorporar-se com a número 2 a la llista del partit a l'Ajuntament de Barcelona, i ha assegurat que prendrà una decisió definitiva en els pròxims quinze dies.

stats