Política 26/09/2017

Assange alerta que l'Estat podria tallar internet l'1-O per impedir la votació

El fundador de Wikileaks deixa clar que "s'estan vulnerant els drets humans" a Catalunya

Xavi Tedó
2 min
Assange alerta que l'Estat podria tallar internet l'1-O per impedir la votació

BarcelonaEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha alertat avui a través d'una videoconferència des de l'ambaixada de l'Equador a Londres, on està reclòs des de fa cinc anys, que l'Estat podria tallar internet el dia del referèndum per impedir la votació. "De fet ja ho ha fet tancant webs", ha dit en referència al tancament del portal de l'ANC o de la pàgina Empaperem.cat. Durant l'acte organitzat per Universitats per la República a la plaça Universitat, que es pot seguir a través d'una pantalla gegant, l'activista ha denunciat que "el govern espanyol està vulnerant els drets humans del catalans" i que "amb les seves accions està mobilitzant la ciutadania". En aquest sentit, ha comparat Espanya amb la Xina i altres països de l'Est que es dediquen a "tallar les comunicacions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Assange, que últimament ha mostrat el seu suport al dret a decidir de Catalunya i ha criticat l'actitud del govern espanyol de boicotejar el referèndum, ha criticat que l'executiu espanyol utilitzi els mitjans de comunicació estatals per propagar les seves excuses per no trobar una sortida dialogada al conflicte amb Catalunya. L'informàtic també ha reconegut que "la resta de països del món no donen gaire importància al que passa a Espanya perquè no és un país important en l'esfera internacional".

L'activista, que ha donat consells sobre els programes i canals de comunicació més segurs, ha avisat que l'Estat està en permanent connexió amb els seus aliats que també li transmeten "la informació que intercepten". "El govern espanyol vol controlar el poble català", ha etzibat davant les més de 300 persones que seguien al carrer la videoconferència, i ha recomanat als ciutadans que "vagin un pas endavant". També els ha esperonat a continuar "amb el procés pacífic i democràtic" del sobiranisme davant l'ofensiva policial de l'Estat. Assange ha subratllat que "el govern espanyol està intentant dir al poble català com ha de ser en lloc de deixar-lo triar el que vol ser", i ha afegit que "votar és comunicar-se".

stats