Política 02/05/2011

Vila d'Abadal: "Vic liderarà un moviment identitari que portarà Catalunya a la plenitud nacional"

Segons el batlle, en aquesta legislatura s'ha "pacificat" la ciutat gràcies al consens entre els partits de l'equip de govern

Acn
2 min
Vila d'Abadal durant el ple

VicL'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha afirmat en l'últim ple de la legislatura que la ciutat "liderarà un gran moviment identitari que portarà Catalunya a ser plenament lliure". El democristià ha destacat que la ciutat i els seus habitants "tenen molt clar que són catalans i que pertanyen a Catalunya", i ha reconegut que durant aquests quatre anys com a alcalde aquest pensament l'ha "intoxicat". Vila d'Abadal ha assegurat que aquest pensament l'ha fet acostar a les tesis polítiques del seu pare, el diputat Marià Vila d'Abadal, i del seu avi, un dels fundadors d'Unió Democràtica de Catalunya, Lluís Vila d'Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'Abadal ha manifestat sentir-se "orgullós" d'haver "modificat" les seves tesis polítiques i la manera d'actuar i ha reconegut que s'ha acostat al pensament "del meu pare i del meu avi". L'alcalde ha destacat que en aquesta legislatura s'ha "pacificat" la ciutat gràcies al diàleg i al consens entre les diferents formacions de l'equip de govern. A més, ha assenyalat que tant PSC com ERC han anteposat els interessos de la ciutat i el país a les pròpies.

L'alcalde ha assenyalat que l'equip de govern (CiU, PSC i ERC) ha "pacificat la ciutat" gràcies, sobretot, al "consens" i al "diàleg" entre les diferents formacions polítiques. Vila d'Abadal ha destacat la "lleialtat" cap a la ciutat amb què han actuat PSC i ERC durant la legislatura. El batlle ha dit que el "valor" d'aquest govern ha estat el pacte i ha afegit que, tot i tenir punts de vista diferents, "s'ha treballat per un únic objectiu, la ciutat".

El portaveu de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, ha entonat un "mea culpa" i ha afirmat que, "a vegades", ha perdut les formes durant els plens al consistori. Anglada ha criticat el menyspreu que, segons el seu parer, ha tingut el conjunt del consistori cap a les propostes que ha fet la seva formació política.

stats