DEBAT PRECONGRESSUAL A UDC
Política 23/02/2012

Vila d'Abadal vol disputar el lideratge d'Unió a Duran

L'alcalde de Vic anuncia a Nació Digital que ha començat a recollir firmes per presentar batalla a Duran en el congrés del mes de maig

Acn
2 min
L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, va ser l'amfitrió de Duran ahir a Vic. Enfrontats des de fa mesos, ahir van fer un alto en el camí del seu xoc polític per fer campanya a favor de CiU.

BarcelonaL'alcalde de Vic i diputat de CiU al Parlament, Josep Maria Vila d'Abadal, recollirà signatures per disputar-li a Josep Antoni Duran i Lleida la presidència d'UDC, segons ha confirmat ell mateix a Nació Digital. Vila d'Abadal ha d'haver reunit abans del 12 d'abril un total de 180 avals repartits per les sis intercomarcals del partit (Barcelona ciutat, Barcelona comarques, Tarragona, Lleida, Girona i Terres de l'Ebre). L'alcalde de Vic ha explicat que la seva candidatura pretén transformar el partit per tornar-lo als orígens en l'àmbit nacional, ja que ell s'ha mostrat obertament independentista, però també des del punt de vista de la democràcia interna. El congrés d'UDC tindrà lloc el 12 i 13 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem obrir el partit a tota la militància, a la societat. Que el partit segueixi les voluntats dels ciutadans, no que les imposi el partit a la societat", ha argumentat Vila d'Abadal. Dóna aquest pas després d'haver demanat obertament a Duran, en una entrevista a l'Ara, que abandoni la direcció del partit i deixi pas a una altra persona després de 30 anys al capdavant de la formació democratacristiana. L'alcalde, de les poques veus a Unió que en públic qüestionen el lideratge de Duran, no va tenir problemes tampoc a l'hora de queixar-se pel lloc que li havia tocat en la llista de CiU a les eleccions catalanes. Fins i tot va enviar una carta oberta en la qual amenaçava amb deixar els seus càrrecs directius al partit, però la direcció va acabar suavitzant les diferències.

Vila d'Abadal ha guanyat protagonisme en els últims temps primer per la seva voluntat de no empadronar immigrants sense papers. També s'ha destacat per la seva implicació en les consultes independentistes, sent fins i tot el promotor de l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual en formen part més de 270 localitats. De moment ja ha recollit el 20% de les 180 signatures necessàries. Cal que en cada intercomarcal reculli almenys 20 avals.

stats