Política 04/09/2012

Vilassar de Dalt es resisteix a penjar la bandera espanyola

L'alcalde respon per carta al subdelegat del govern espanyol a Barcelona que no satisfarà la seva petició perquè el poble fa vint anys que viu en la "placidesa simbòlica" amb només la senyera i la bandera del municipi

Acn
2 min
Públic al ple municipal del març, en què es va votar la moció del PP que demanava posar la bandera espanyola a l'Ajuntament / ACN

Vilassar de DaltL'alcalde de Vilassar de Dalt (Maresme), l'independent Xavier Godàs (GEVD), no penjarà la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, com se li ha demanat des de l'Estat. En una carta enviada a la subdelegació del govern espanyol a Catalunya, assegura que el poble viu en una "placidesa simbòlica" des de fa vint anys, amb la senyera i la bandera del municipi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Godàs diu que aquests dos símbols inclouen tots els vilassarencs i recorda que la decisió de mantenir només aquestes dues banderes té el suport d'una àmplia majoria del ple municipal. L'alcalde també lamenta que aquest assumpte pugui generar "problemes innecessaris" i recorda que ara la seva prioritat són els problemes econòmics del municipi.

La resposta de l'alcalde de Vilassar de Dalt al subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, és fruit de la petició expressa que va fer Ablanedo a principis d'agost perquè l'Ajuntament pengés la bandera espanyola a la façana, al costat de la senyera i la bandera del municipi. L'origen de la polèmica va ser una moció presentada pel PP, rebutjada per tota la resta de regidors.

Segons Xavier Godàs, la seva voluntat és mantenir la situació actual pel que fa a les banderes. Malgrat que l'actual normativa "no acompanya" aquesta decisió, al poble mai hi ha hagut "cap problema d'ordre simbòlic", i acusa el PP de voler generar una polèmica inexistent. "M'atreveixo a constatar que aquesta placidesa simbòlica en què vivíem es trenca per decisions polítiques de partit que responen poc o gens al context en què es produeixen", al·lega.

L'alcalde també demana diàleg sobre la normativa de les banderes i que es respecti la decisió del ple municipal, que va votar majoritàriament a favor de mantenir la senyera i la bandera de Vilassar de Dalt com a únics símbols: "El primer que haig de fer és raonar i defensar les decisions que aquest consistori pren, en exercici elemental de la democràcia".

Finalment, Godàs demana a la delegació del govern espanyol a Catalunya que no es creïn "problemes innecessaris" i demana poder treballar en els assumptes que, segons el govern local, són d'interès municipal: "La primera responsabilitat d'aquest consistori és treballar per fer les reformes que ens han de permetre subsistir en una situació econòmica molt complicada".

stats