DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 29/09/2011

Votació caòtica al Parlament

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s'ha vist forçada a interrompre dues vegades la votació de les resolucions amb totes les transaccions per la confusió que ha creat el desordre amb què s'han plantejat.

Ara
2 min

BarcelonaLa votació de les resolucions del debat de política general va camí de convertir-se en la més confusa dels últims anys. Si les votacions de les resolucions al debat de política general solien ser un simple tràmit de resolució ràpida –els pactes ja estan segellats de fa hores–, aquest dijous s'ha convertit en un autèntic caos. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha hagut de suspendre dues vegades en menys d'una hora la votació de les resolucions del debat de política general, amb totes les esmenes transaccionals que hi han presentat els grups polítics. En total, són 255 votacions, i la queixa del diputat Alfons López Tena i la d'altres representants ha fet que es plantegessin algunes votacions de forma separada, més enllà de les que ja hi havia plantejades d'aquesta manera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La votació ha començat amb retatrd, poc abans de les 17 hores de la tarda. Només s'havia fet la primera de les 255 votacions planificades incialment quan la portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha fet notar a de Gispert que no s'havia lliurat als portaveus de grup cap guió per esquematitzar i ordenar les votacions, com era costum. De Gispert ha suspès la sessió per primera vegada, pocs minuts després d'iniciar-la, i l'ha reprès al cap de poc, aquest cop sí, després de lliurar el guió de la votació.

Però la cosa s'ha anat complicant a mida que avançava, amb constants interrupcions per errors en el plantejament de les votacions, quan a la tretzena votació el portaveu del grup del PP, Enric Millo, ha demanat la paraula per fer veure a De Gispert que era inviable fer una per una cadascuna de les 255 votacions, i que era més factible agrupar esmenes i votar-les conjuntament, com era costum de fer-se per evitar que les votacions acabessin essent eternes. De Gispert ha tornat a suspendre la votació, aquesta vegada per reunir-se amb la Mesa del Parlament i replantejar les votacions per resoldre la confusió i el desordre inicial. Hi ha hagut temps, això sí, per aprovar una de les resolucions més importants de la jornada, la pactada entre CiU i ERC pel concert econòmic. El caos s'ha fet ben evident aquest dijous a la tarda amb els comentaris dels diputats a Twitter.

stats