Política 13/10/2017

Vox denuncia a la fiscalia l'exmilitant d'ERC que va burlar-se de la mort del pilot de l'Eurofighter

El militant havia ironitzat amb el fet de posar controls d'alcoholèmia a l'aire

Ara
1 min
L'accident es va produir a Albacete després de la desfilada militar del 12-O

BarcelonaEl partit d'extrema dreta Vox ha denunciat aquest divendres davant la Fiscalia General de l'Estat Domingo Mir, el militant que ERC va suspendre ahir després que ironitzés al seu compte de Twitter amb la necessitat de posar controls d'alcoholèmia a l'aire. Mir va fer aquest comentari després de la mort del pilot de l'exèrcit, en estavellar-se l'Eurofighter que pilotava després de participar a la desfilada del 12-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vox acusa Mir de lesionar i humiliar la dignitat del pilot Borja Aybar, perquè al seu parer el comentari suposa "una clara i palmària lesió a la dignitat del militar mort a través d'un comentari que humilia, menysprea i desacredita" la víctima per haver patit un accident i causa un dany moral "especialment greu" a la dona i al nadó que esperaven a la base aèria que el pilot tornés de la desfilada militar. En la denúncia es precisa que el pilot va morir en defensa de la unitat d'Espanya i dels principis i valors democràtics i constitucionals.

Al seu comentari, que després va esborrar, Mir deia: "Per a quan els controls d'alcoholèmia a l'aire?", en referència a la mort del pilot a Albacete. Per aquests fets, ERC el va suspendre de militància i va obrir un expedient disciplinari contra Mir, que va fer un tuit demanant perdó i va dimitir com a coordinador del grup municipal de l'Hospitalet.

stats