Política 17/10/2014

Vox denuncia la Generalitat, ANC i Òmnium per les enquestes porta a porta

El partit polític els acusa de "violar la intimitat" dels ciutadans i de crear una "llista negra" i "un cens il·legal"

Europa Press
1 min
Abascal, Vidal-Quadras i Ariadna Hernández / MANOLO GARCÍA

MadridEl partit polític Vox ha presentat una denúncia avui divendres davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i la Fiscalia General de l'Estat en contra de la Generalitat i les entitats Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per "violar la intimitat" dels ciutadans en les enquestes porta a porta que estan fent a Catalunya. El secretari general de Vox, Santiago Abascal, juntament amb el responsable jurídic de la formació política, Javier Ortega, han sol·licitat que es prohibeixin les enquestes ciutadanes que l'ANC i Òmnium Cultural, en el marc de la campanya 'Ara és l'hora', realitzen per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre el futur polític de la Comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Vox explica que des del partit consideren que aquesta campanya suposa una intromissió en el dret a la intimitat dels ciutadans perquè els obliga a manifestar-se sobre fets ideològics especialment protegits per la llei de protecció de dades nacional i europea.

A més, l'organització política considera que amb aquesta enquesta ciutadana es pot establir una "llista negra" al classificar els participants entre partidaris i no partidaris de la independència.

El líder de Vox ha denunciat també en declaracions a Europa Press que la Generalitat pot crear "un cens il·legal paral·lel" utilitzant de manera fraudulenta les dades oficials del padró d'habitants del Registre de Població de Catalunya dels quals disposa l'Institut d'Estadística Català (Idescat) gràcies a un acord amb la Generalitat.

stats