Política 16/01/2014

El nou partit d'Ortega Lara proposa acabar amb les autonomies

Vox assegura que demostrà que no té "res a veure" amb el PP

Europa Press
1 min

MadridVox, el nou partit de centredreta abanderat per l'exdiputat del PP basc Santiago Abascal i l'exfuncionari de presons José Antonio Ortega Lara, proposa acabar amb l'actual estat autonòmic, regenerar la democràcia, una política antiterrorista ferma i una economia lliure però controlada per uns organismes reguladors eficaços.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació de la nova formació −en què també han participat el filòsof José Luis González Quirós, l'exministre Ignacio Camuñas i la traductora Cristina Seguí−, també s'han pronunciat en contra de l'avortament i a favor de mantenir la monarquia, encara que reglamentant el funcionament per acabar amb certes "llacunes".

A més, han rebutjat l'"estat partitocràtic" que, segons la seva opinió, s'ha creat a Espanya i han criticat la "incapacitat" dels partits per fer front a la "falta de credibilitat" que acusen, treure el país de la crisi econòmica i emprendre les reformes necessàries.

No obstant això, han aclarit que la creació de Vox no respon a un interès "oportunista", que no pretenen "atacar" a ningú i que no són l'"escissió" d'un altre partit, en referència al PP −encara que Ortega Lara i Abascal militassin durant molts anys en el partit de Mariano Rajoy−. Igualment, han assegurat que no tenen "res a veure" amb el PP i que demostraran que són una altra cosa, tant en les seves idees com en les seves actuacions.

stats