CONFLICTE LINGÜÍSTIC
Política 21/06/2012

Wert reconeix que a la Franja es parla català

Ara
1 min

BARCELONA.Ni aragonès meridional ni chapurriau . El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va deixar ben clar que el que es parla a la Franja és català. "Tinc la impressió, per la gent de la Franja que conec, que és la mateixa llengua", va dir el ministre parlant precisament en català a l'ACN tot just dos dies després que el govern aragonès presentés el seu avantprojecte de llei lingüística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la norma desapareix tota referència al català de la Franja i el denomina "llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental", una estratègia que el govern aragonès ha reconegut que busca evitar que siguin regulades per òrgans "aliens", com l'Institut d'Estudis Catalans. Tal com ja preveia la norma vigent, tan sols el castellà serà llengua oficial de la comunitat, i les altres -amb les noves denominacions- es reconeixeran només com a "pròpies".

El president Artur Mas va lamentar ahir des dels Estats Units que "es posin dificultats al català", tot i que al Congrés CiU va avalar la proposició no de llei del PP que permet als fills de militars no fer a Catalunya exàmens en català.

stats