Política 19/02/2016

Xavier Domènech: "Ciutadans li està fent un Íbex-35 al PSOE"

El líder d'En Comú Podem avisa els socialistes que Ciutadans no fa altra cosa que "treballar per la gran coalició" amb el PP

Sara González
2 min
Xavier Domènech, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl govern alternatiu no passa per incloure Ciutadans a les negociacions. Aquesta és la consigna que ha adreçat als socialistes el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, que ha advertit que el partit d'Albert Rivera no és res més que una "crossa" per afavorir la gran coalició entre el PP i el PSOE. "Ciutadans li està fent un Íbex-35 al PSOE", ha sentenciat Domènech. I és que, ha recordat, la formació taronja ha deixat clar que, si a l'acord d'investidura no hi ha el PP, Ciutadans "com a màxim" s'abstindria a una eventual investidura de Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No entrarem en el joc de sumar els nostres vots o les nostres abstencions a una coalició que defensi el contracte únic", ha advertit Domènech, i ha afegit que Podem no entrarà en la disjuntiva d'escollir entre "PP i PSOE". Considera, a més, que el fet que Mariano Rajoy estigui fent un "ús constant" de l'amenaça de les eleccions anticipades és una "patinada""ús constant"les eleccions anticipadesuna "patinada" i té més a veure amb "pressionar" que no pas amb una opció real, cosa que no significa que aquest escenari no s'acabi donant.

De fet, ha recordat que el "temps és cruel" amb els desitjos dels populars, ja que els ha esclatat el cas Imelsa a València i la dimissió d'Esperanza Aguirre, i, a més, ningú més, a banda de Ciutadans, vol parlar amb ells. "No està clar que unes noves eleccions puguin reportar al PP cap benefici, ja que aspiraven a recuperar el vot de C's", ha subratllat Domènech.

El cap de llista d'En Comú Podem ha insistit que la confluència només treballarà per un "govern de canvi" i ha ironitzat amb el discurs "apocalíptic" que el PP fa davant una eventual entesa entre els socialistes i Podem. Ha assegurat, de fet, que només falta que els populars avisin que el meteorit que ha de passar a 17.000 quilòmetres de la Terra el 5 de març "caurà sobre el Congrés" si hi ha un govern progressista, ha ironitzat Domènech.

En Comú Podem ha instat el PSOE a escollir quin model de govern vol. La diputada Lucía Martín ha recordat que en matèria d'habitatge i pobresa energètica el programa dels socialistes és "insuficient" i ha demanat que les cinc reivindicacions que fa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'han d'incloure imprescindiblement al pacte. La seva presència al govern, ha insistit, és la principal garantia perquè no es repeteixin "les polítiques nocives" en matèria d'habitatge que, al seu judici, ha fet el bipartidisme en els últims anys.

stats