Política 18/02/2016

Xavier Domènech: "El referèndum no saltarà de la taula de negociació amb el PSOE"

Assegura que els acords entre PSOE i C's són escenificació, perquè tenen un recorregut curt si no hi ha el PP

Ara
2 min
Xavier Domènech, diputat d'En Comú Podem al Congrés, avui / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl cap de files d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat aquest matí en una entrevista a Catalunya Ràdio que no pensen en unes noves eleccions si el proper 2 de març Pedro Sánchez no és investit: "S'obriran dos mesos de debats intensos". També ha dit que la setmana vinent serà "terrorífica" pel que fa a negociacions, i que el PSOE "haurà d'acabar decidint".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Domènech també s'ha referit a les negociacions entre PSOE i Ciutadans i ha dit que en aquests moments els socialistes "només tenen els seus 90 escons i res més, malgrat tota l'escenificació". L'historiador i professor universitari ha recordat que Ciutadans ja va anunciar que s'abstindrien si no hi ha també el PP i una gran coalició, encara que hi hagi un acord amb el PSOE. "La negociació amb Ciutadans té un camí curt", ha afegit.

El portaveu d'En Comú Podem a Madrid ha assegurat que el referèndum sobre Catalunya no saltarà de la taula de negociació amb el PSOE: "Hem defensat que el referèndum és bàsic i s'ha de desdramatitzar". També ha dit que el 20-D va demostrar que defensar la consulta a Barcelona, Sevilla o Madrid no pren vots i que "el govern del canvi ha d'assumir la plurinacionalitat". Domènech s'ha vantat que la seva formació ha tornat a situar el debat sobre Catalunya al centre del debat d'investidura.

Domènech també ha lamentat que el Govern del PP en funcions intenti resoldre els conflictes polítics amb la judicialització, enviant al Tribunal Constitucional la conselleria d'Afers Exteriors. "És la pitjor pràctica política que hi ha en aquests moments", ha dit.

El líder d'En Comú Podem també s'ha referit al debat que aquest cap de setmana diverses formacions iniciaran a Barcelona sobre la proposta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de crear un nou partit d'esquerres: "Aquest dissabte només és el tret de sortida".

Chacón vol que el PSOE i Ciutadans "naveguin plegats"

La líder del PSC al Congrés, Carme Chacón, per la seva banda, s'ha mostrat "optimista" davant d'un possible acord amb Ciutadans i ha considerat que el PP hauria de "pensar menys en els interessos del partit" i "més en els del país" i abstenir-se davant d'aquest acord. En una entrevista a la Cope, Chacón ha explicat que en la negociació amb la formació que lidera Albert Rivera no "existeix iceberg o esculls impossibles" i que els dos partits volen "navegar plegats".

stats