Política 08/01/2011

Xavier Pallarès, d'alcalde referent de la Terra Alta a la màxima representació del Govern a l'Ebre

És president de CDC a la 'quinta província' des de l'any 2003. És mestre però fa anys que treballa a Caixa Tarragona

Acn
2 min
Delegats del govern triats per Artur Mas. Foto: ACN

TortosaXavier Pallarès i Povill (Arnes, 1964) és un dels polítics de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) de referència a les Terres de l'Ebre, de fet, n'ocupa la presidència des del 2003. Mestre de professió, va canviar els llibres pels estalvis, treballant durant nou anys a diferents oficines de Caixa Tarragona a la Terra Alta. És alcalde d'Arnes des de l'any 1995, i des del 1999 fins al 2006 va ser també president del Consell Comarcal de la Terra Alta. No renuncia encara a agafar el tractor per conrear les finques d'ametllers que té, cosa que el fa constatar de primera mà els problemes de la pagesia. Durant la passada legislatura ha estat el portaveu de CiU a la comissió d'Agricultura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aficionat al futbol, del Barça, però també al motor, els diumenges que pot surt amb una colla d'amics a donar gas. Casat i amb dos fills, es confessa un enamorat del seu poble i de la seva comarca, sobretot, per l'entorn natural que els envolta, amb el massís dels Ports com a protagonista.

Es considera una persona optimista i a la que li agrada viure i treballar per al territori. El seu perfil polític i institucional ha estat clau perquè fos el candidat més ben situat per ocupar la màxima representació del Govern a les Terres de l'Ebre.

A més d'ocupar l'alcaldia del seu poble ininterrompudament des de fa més de quinze anys, de l'any 1999 al 2006 va ser president del Consell Comarcal de la Terra Alta, president del Centre d'Iniciatives Terra Alta (LEADER), i també membre del Consell d'Administració de Grup SAGESSA, president del Consorci de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, Membre Fundador de la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports, membre del Consell de l'Associació Catalana de Municipis, membre del Consorci de Delimitació Territorial de Catalunya i membre de l'Institut de Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE).

En l'àmbit polític, l'any 1996 fou designat president de Convergència Democràtica de Catalunya a la comarca de la Terra Alta i Conseller Nacional. Des del 2003 és president de la Federació de CDC a les Terres de l'Ebre, un càrrec que va assumir després de la davallada electoral que va patir CiU al territori pel suport al transvasament de l'Ebre, impulsat pel Partit Popular. Un dels mèrits que acumula, per tant, és la recuperació de la Federació en aquells moments. Va ser escollit diputat a les eleccions al Parlament del 2006. Durant la passada legislatura ha estat adscrit a l'àrea de Joventut, i ha estat portaveu de CiU a la comissió d'Agricultura.

Pallarès serà el quart delegat del Govern a les Terres de l'Ebre després que hagin ocupat abans aquest càrrec Francesc Sancho (CiU), Lluís Salvadó (ERC) per dues ocasions, i Miquel Castelló (PSC), durant els mesos que ERC va sortir del Govern durant el primer tripartit.

stats