LA CAMPANYA DE CIU
Política 30/03/2011

Xavier Trias: "Si Espanya continua així, sí que vull una Catalunya independent"

El candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona reitera que anirà a votar a la consulta de Barcelona Decideix. Al programa '59 segons', assegura que no l'amoïna Laporta. "A qui ha de preocupar és a Jordi Portabella", puntualitza

Redacció
2 min

BarcelonaXavier Trias està decidit a fer de la seva aposta obertament sobiranista una carta fonamental per a ell en les eleccions del 22 de maig. Aquest dimarts a la nit, al programa 59 Segons de TVE a Catalunya, ha reiterat que ell no té cap dubte que anirà a votar a la consulta popular sobre la independència del 10 d'abril, cosa que el president de la Generalitat, Artur Mas, encara no ha aclarit. I ha esgrimit els seus arguments per defensar l'opció independentista. "Si Espanya continua així, sí que vull una Catalunya independent. Ara, el PP i el PSOE ens tanquen les portes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat convergent, que ha garantit que si no arriba a alcalde aquesta vegada ja no es tornarà a presentar, s'ha d'enfrontar en els comicis a Jordi Hereu però també a Unitat per Barcelona, el conglomerat de reunificació independentista format per ERC, Joan Laporta i Reagrupament. Afirma, però, que ni li preocupa gens la possible rivalitat de l'expresident del Barça. "A qui ha de preocupar és a Jordi Portabella", ha avisat amb ironia.

També ha estat molt crític amb l'actual equip de govern de Barcelona, del PSC i ICV. Creu que "ICV està en desacord amb tot el que fa el PSC" i entén que aquesta manera de governar és "un embolic constant". I dels socialistes manté que "es gasten tots els diners del món en propaganda electoral, sis milions en dos mesos". A més, ha dit que ell no s'hauria presentat amb el suport intern escàs que té Hereu, que "té el partit trencat".

En defensa de l'acusació que li llança Hereu, que opina que Trias seria un alcalde feble davant de la Generalitat, ha criticat les declaracions en què el candidat socialista va anunciar que a ell "cap conselleret" li retallaria el pressupost de serveis bàsics. Per Trias, "un alcalde ha de ser lleial al govern de la Generalitat. No pot dir que té consellerets. Lleial però exigent".

Convençut dels seus bons resultats, ha aventurat que el votarà "gent que no és de CiU", cosa que representa per a ell "una gran responsabilitat". "No els podem defraudar", ha dit.

stats