Política 15/03/2015

García Albiol: "No vull immigrants que han vingut a robar, a delinquir i a fer la vida impossible a Badalona"

L'alcalde i candidat del PP demana una majoria "suficient" a les eleccions municipals per seguir "netejant" la ciutat

Efe
2 min
Xavier Garcia Albiol i Alicia Sánchez Camacho, a Badalona / ACN

BadalonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat avui que no persegueix ningú per ser d'una nacionalitat concreta, encara que ha remarcat que no vol en la seva ciutat els immigrants "que han vingut a robar, a delinquir i a fer la vida impossible" als altres. En un míting per presentar la seva candidatura a la reelecció, Albiol ha agraït el suport que ha tingut en tot moment de la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que li va donar suport en el judici en el qual finalment va ser absolt el 2013 del delicte de provocació a la discriminació per repartir pamflets que relacionaven els immigrants romanesos amb la delinqüència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vull deixar molt clar que nosaltres, que jo, no hem perseguit ningú per ser d'una nacionalitat concreta. El que sí que hem fet és perseguir aquells que es dediquen a crear problemes, que han vingut a delinquir, a robar i a fer la vida impossible a la resta de veïns", ha exclamat Albiol, enmig d'una estrepitosa ovació del públic que omplia el Teatre Blas Infante de la localitat.

"Alguns dels meus rivals em diuen que hi ha espanyols que també delinqueixen. Jo els dic 'sí, és veritat'. Però com que ja tenim això, els que vinguin de fora vull que siguin persones honrades, que vinguin a treballar. Però els que han vingut a delinquir, a robar i a fer la vida impossible, no els vull a Badalona", ha insistit. Albiol ha remarcat que ell no creu que, pel fet de ser de fora, no es pugui actuar contra un estranger si no compleix les lleis: "Si un munta una botiga, ho farà d'acord amb les nostres ordenances i els nostres costums, i si no li agrada, la tanca i se'n torna a casa seva, però aquí les normes són per a tothom iguals. Tots tenim els mateixos drets i […] obligacions".

L'aspirant popular a la reelecció ha recordat que quan va ser elegit alcalde hi va haver associacions i partits de l'oposició que van advertir que es "menjaria" els immigrants. "Hem estat capaços de governar sense crispació, de governar amb serietat, i he demostrat que no m'he menjat ningú. Encara que sempre hem tingut les idees molt clares", ha destacat.

En aquest sentit, Albiol s'ha mostrat orgullós de la seva decisió d'ordenar que desallotgessin la plaça Camarón de la Isla, on cada divendres acudien uns 500 musulmans a resar.

"No ho vaig ordenar per anar contra la comunitat musulmana, ho vaig fer perquè no era digne posar-se a resar en la via pública cada divendres, i avui aquestes persones paguen un lloguer per resar en un espai on no molesten ningú", ha apuntat. També ha defensat la seva decisió de precintar 250 pisos sobreocupats, ja que els llogaters "es dedicaven a donar problemes a la resta de veïns". "No ho vaig fer perquè la majoria fossin romanesos, ho vaig fer perquè perjudicaven la convivència amb la resta de veïns", ha recordat.

"Que ningú no vegi una persecució on no hi és", ha exclamat Albiol, que ha garantit que si és reelegit alcalde seguirà "netejant Badalona de tot allò que genera problemes amb la resta de veïns". "Suposo que m'heu entès", ha aclarit.

stats