IMMIGRACIÓ
Política 16/12/2010

El PP de Badalona i el de Tarragona atien la por a l'islamisme radical

Xavier García Albiol acusa el PSC i CiU d'haver permès que la ciutat del Barcelonès Nord es converteixi en "referència de l'islamisme radical"

Redacció
1 min
Alícia Sánchez-Camacho i Alberto Fernández Díaz acompanyen a Xavier Garcia Albiol després de declarar davant del Servei Especial de delictes d'odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona.

BarcelonaEl president del PP a Badalona, Xavier García Albiol, s'ha referit als cables publicats la setmana passada a Wikileaks pels quals els EUA es preocupaven per la possible activitat de grups islamistes a diverses ciutats catalanes, entre elles Badalona, i ha assegurat que aquests documents posen “de manifest quines han estat les conseqüències de la desestructuració social que ha patit la ciutat durant els darrers anys”. García Albiol ha afirmat que la informació que ha sortit a la llum “és un signe inequívoc que alguna cosa greu està passant a la ciutat”, de la qual en culpa el PSC, que lidera el consistori local, i els seus socis de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP assegura que “la desestructuració social que ha patit” Badalona els darrers anys “és la circumstància que ha permès que radicals islamistes i delinqüents de tota mena s'hagin pogut establir en determinades zones de la ciutat amb absoluta tranquil·litat”. El seu president local creu que els cables publicats donen la raó als conservadors i es pregunta “si també li diran racista i xenòfob al govern dels EUA o bé si acusaran el govern de Washington d'estar amb connivència” amb ell.

Igualment, el PP de Tarragona ha reclamat a l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), informació sobre l'estat actual del jihadisme al municipi. Segons el portaveu del grup municipal del PP al consistori tarragoní, Alejandro Fernández, seria "dolent" que Ballesteros desconegués quina és la situació del jihadisme a la ciutat, i "pitjor" si té dades sobre aquesta qüestió i "no ens n'ha informat".

stats