IMMIGRANTS
Política 23/08/2012

Albiol es vanta d'haver reduït ja del 40% al 30% el percentatge de receptors d'ajudes que són immigrants

Segons l'alcalde, part dels problemes d'inseguretat és que l'origen de la immigració de Badalona no és llatí, sinó marroquí, pakistanès i xinès

Ara
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, compareix per valorar l'arxivament de la causa per xenofòbia / ACN

BarcelonaL'alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, ha situat aquest dijous com una de les seves prioritats de govern "acotar que una persona que acaba d'arribar no pugui accedir a les mateixes ajudes que els veïns de Badalona", en declaracions a una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' d'estiu. En aquest sentit, Albiol està ultimant una norma per regular-ho i que fixa com una de les condicions per optar-hi tenir una antiguitat mínima en el padró i estar en situació regular, entre altres aspectes. En aquest sentit, l'alcalde s'ha vantat que, abans d'impulsar la mesura, durant el seu primer any al capdavant del consistori ja ha rebaixat del 40% a "menys del 30%" el percentatge de receptors d'ajudes socials que són immigrants. "Els veïns de Badalona han de tenir prioritat", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol també s'ha referit a l'enquesta sobre inseguretat realitzada per l'Organització de Consumidors i Usuaris, que situa Badalona com la ciutat que presenta més sensació d'inseguretat de l'Estat. En aquest sentit, l'alcalde ha reconegut que "en determinades zones de la ciutat hi ha un problema greu d'inseguretat i incivisme", però ha defensat les mesures que ha pres el seu govern per fer-hi front. El polític popular n'ha culpat els alts percentatges d'atur i les taxes d'immigració superiors al 30% en determinats barris. Com a agreujant, ha esmentat les "diferències culturals de certs individus que no s'han volgut adaptar". A diferència de les poblacions on l'origen de la immigració és llatí, i, per tant, Albiol afirma que els problemes culturals i lingüístics són inferiors, a Badalona les principals comunitats són la marroquina, la pakistanesa i la xinesa, que "tenen valors diferents".

"La immensa majoria [de la immigració] ve a integrar-se, però una minoria ve a aprofitar-se'n i a mantenir els seus costums", ha assegurat l'alcalde. "En el seu país potser és normal vendre menjar caducat i amb cucs, però aquí s'ha acabat: o paga [la multa] o tanca i cap a casa", ha afegit.

stats