ELECCIONS MUNICIPALS
Política 15/05/2015

Trias demana a Rajoy un "cop de puny sobre la taula" i que cessi Wert i Jorge Fernández Díaz

El candidat de CiU a la reelecció assenyala que la decisió de la Junta Electoral de prohibir les estelades farà que les ciutats s'omplin de banderes d'aquest tipus

Oriol March
1 min

BarcelonaEl candidat de CiU a la reelecció a Barcelona. Xavier Trias, ha demanat aquest divendres un "cop de puny sobre la taula" a Mariano Rajoy per tal que cessi el ministre de Cultura, José Ignacio Wert, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per les polèmiques dels últims dies. Wert va comparar la situació del castellà a Catalunya amb la del català durant el franquisme, i Jorge Fernández Díaz va atacar molt durament els Mossos després que el cos català denunciés el sabotatge de la policia espanyola envers una operació contra el jihadisme. "Això és un desastre", ha apuntat Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde també s'ha referit a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir les estelades en llocs públics en campanya, i ha vaticinat que això només farà que motivar la presència d'aquest tipus de banderes.

El PP i la immigració

Trias ha considerat que la propaganda del PP que reclama evitar que el Raval es converteixi en un "gueto islàmic" és un error. "A la ciutat de Barcelona hem tingut pacte entre tots nosaltres en política d'immigració, i no hem de buscar picabaralles. Em sap greu que el PP es fiqui en aquest jardí, que és equivocat", ha indicat l'alcalde.

stats