Política 15/05/2015

Trias proposa crear un operador públic per gestionar l'energia en l'àmbit metropolità

El candidat de CiU a la reelecció assegura que la cobertura de la Ronda de Dalt entre Gràcia i Nou Barris permetrà superar la "fractura" que suposa la infraestructura

Oriol March
1 min

BarcelonaEl candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, ha assenyalat aquest divendres al matí en una roda de premsa a la Vall d'Hebron que durant el proper mandat iniciarà la cobertura de la Ronda de Dalt per crear el primer "corredor energètic" de la ciutat. La cobertura es farà, segons l'alcalde, entre els districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris. En termes més concrets, ha explicat que l'obra anirà de la Plaça d'Alfons Comín a la de Karl Marx. "És un projecte llargament esperat pels veïns, perquè cosirà a fractura urbana que representa la Ronda de Dalt", ha indicat Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Barcelona va viure molt anys d'esquena al mar i ara no podem cometre l'error de viure d'esquenes a Barcelona, un veritable pulmó verd", ha indicat el cap de files de CiU a l'ajuntament barceloní. El corredor energètic que Trias preveu per la zona implica cinc hectàrees que acolliran pèrgoles per generar energia solar, fotovoltaica, eòlica i geotèrmica.

El candidat a la reelecció ha avançat que es crearà un operador energètic públic que permetrà "gestionar de manera integrada tota l'energia que produeix i consumeix Barcelona" amb "visió metropolitana". Trias espera que pugui estar en marxa l'any 2017. "Per fer això es necessitem acords, voluntat i un govern fort que tingui les idees clares", ha apuntat.

stats