Publicitat
Publicitat

L'ENTREVISTA

Ximo Puig: "L'única solució que té Espanya és el federalisme"

Amb el nou secretari general, el Partit Socialista del País Valencià ja no mira només a Madrid. I quan ho fa és per explicar la realitat plurinacional de l'Estat. Ho explica en una entrevista amb l'ARA

El nou secretari general del PSPV, Ximo Puig, es presenta com un federalista convençut i diu que se sent igual de còmode amb Alfredo Pérez Rubalcaba que amb Pere Navarro. I té clar que vol trobar la manera de treure el PP del govern valencià el 2015.

Ho explica en una entrevista amb l'ARA. Hi trobareu, entre d'altres, aquestes opinions:

 • La caiguda del del 30% del vot del PSPV: "Durant els anys de govern socialista a Espanya no vam saber traslladar un missatge per superar el divorci que des de fa anys ens separa de la societat valenciana."

 • El federalisme del PSOE: "Em sento còmode perquè el partit socialista està accentuant el federalisme. (...) L'única solució que té Espanya és el federalisme."

 • L'independentisme català: "El PP és una fàbrica d'independentistes. A Madrid hi ha factors separadors de gran intensitat."

 • L'anticatalanisme al País Valencià: "L'anticatalanisme que de tant en tant treu a passejar la dreta valenciana ha fet molt mal i, a més, ha estat ineficient."

Podeu llegir l'entrevista completa a l' Ara Premium

Més continguts de Política

 1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

  La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

 2. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

  El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"

 3. Albiol: "Amb els independentistes és insostenible. Ha arribat el moment de donar un cop de puny a la taula i dir prou

  El candidat del PP a les eleccions del 27-S nega que sigui d'"extrema dreta" o de l'"ala més dura del PP"