Política 02/06/2011

Zapatero reclamarà compensacions per la crisi del cogombre

El president del govern espanyol titlla d'"injustes" les crítiques de l'oposició a la seva gestió

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol s'ha defensat de les crítiques de l'oposició que l'acusa d'haver tingut una reacció lenta. José Luis Rodríguez Zapatero, que es referia a aquesta crisi per primer cop i que fins ara ho havia deixat en mans del vicepresident Rubalcaba, ho ha negat i ha explicat que han treballat amb la "prudència" necessària fins que ha quedat clar que la culpa de les morts a Alemanya no era de les hortalisses espanyoles. "És injust", ha dit, carregar ara contra el seu govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Zapatero, la responsabilitat dels danys als productors de fruita i verdura espanyola és de les autoritats alemanyes i comunitàries. "Alemanya ha comès un error clamorós" ha assegurat el president espanyol, que ha reclamat "explicacions contundents" a Berlín i Brussel·les i ha avançat que exigiran reparacions per compensar la caiguda de les vendes.

Aquest matí, la ministra del ram, Rosa Aguilar, es reuneix amb els consellers d'agricultura de les comunitats autònomes. Alguns consellers del PP ja han avançat que no hi assistiran perquè consideren que hi ha molts governs en funcions que tenen poca capacitat per prendre decisions.

stats